PCȘtiri ITTECH

Intel ar pregăti Cascade Lake-X pentru sfârșitul lui 2018

Zilele trecute și-a făcut apariția pe internet o imagine de la evenimentul Galax GEC 2017, organizat săptămâna trecută îm Tailanda, în cardul căreia au fost oferite detalii despre ce procesoare are Intel pregătite anul viitor.

Imaginea vorbește de la sine și din păcate nu ne arată cine știe ce surprize pentru procesoarele Intel de anul viitor. Nu apare nimic despre prezența vreunui model Coffee Lake cu 8 nuclee pentru publicul general, nimic despre Ice Lake, nimic despre Cannonlake. Dar asta nu înseamnă că Intel va sta cu mâinile în buzunar, în cazul în care prima revizie a lui Ryzen se dovedește a fi suficient de potentă încât să îi amenință noile procesoare din seria 8000.

În acest calendar apare însă nou tip de procesor pentru platforma dedicată entuziaștilor. Procesoarele acestea fac parte din seria Cascade Lake-X și ar urma să fie disponibile de la sfârșitul anului 2018. Conform informațiilor care circulă acum pe internet, procesoarele vor fi construite pe procesul de 14nm++, fiind mai eficiente ca Skylake-X, și se vor folosi de același socket și aceleași plăci de bază. Cascade Lake-X ar fi mai mult un soi de Skylake-X Refresh, ceea ce ar însemna că aceste procesoare ar trebui să fie ceva mai mature, poate evitând problemele de pe platforma Enthusiast a Intel de anul acesta.

Deocamdată nu a fost un anunț oficial al companiei în afara evenimentului, așa că nu sunt încă detalii complete.

[DSO Gaming]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button