PC

Intel anunță un procesor de aproape 9000 de dolari

Intel a pregătit un nou procesor pentru cei care vor cu orice preț să aibă un server foarte performant. Procesorul este parte din seria Broadwell-EX și se numește Xeon E7-8894 V4, iar numele său de cod nu este chiar atât de diferit de prețul său.

Acest nou model vine la un preț recomandat de Intel de 8898 de dolari, oferind 24 de nuclee fizice și 48 virtuale, cu 60MB de cache, un TDP de 165W și o frecvență de bază de 2400MHz.

Probabil vă întrebați exact care ar fi diferența dintre acest procesor și predecesorul său, E7-8890 care costa 7174 dolari și funcționa la o frecvență de bază  de 2.2GHz și atingea aceeași frecvență boost de 3.4GHz. Probabil ați spune 200MHz. Probabil ați avea dreptate.

Dar vorbim de un segment de piață în care 200MHz nu vin cu una cu două, ci cu un procesor care trebuie să funcționeze non-stop ani de zile la turație maximă fără nici un sughiț. Desigur, marile companii care chiar au nevoie de astfel de procesoare nu prea se sfiesc să cheltuiască sume atât de mari pe procesoare, atât timp cât își fac treaba. De asemenea, nu strică faptul că Naples încă n-a fost lansat.

[Anandtech]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button