PCȘtiri ITTECH

Intel anunță un nou procesor cu 56 de nuclee

Războiul nucleelor continuă

Știm de ceva vreme că următoarea generație de procesoare AMD Epyc va avea 64 de nuclee. Dar ce nu știam clar era cum va răspunde Intel la această provocare, iar răspunsul a venit acum…. aproximativ.

Compania a dezvăluit un nou procesor cu 56 de nuclee fizice din seria Xeon Scalable, cu numele de cod Cooper Lake, menit să înlocuiască „vechiul” Cascade Lake. Dacă ați început să pierdeți șirul lacurilor, nu vă temeți, majoritatea oamenilor deja au început să le confunde de mult timp. Esența este că toate din ultimii ani au fost construite pe procesul de 14 nanometri, iar Cooper Lake nu schimbă asta. Totuși, pe lângă numărul mare de nuclee, promite să schimbe puțin performanța, oferind un spor pe partea de BFLOAT16, ceva ce cu siguranță va fi pe placul celor care lucrează cu Machine Learning.

De ce spun că răspunsul este aproximativ? Pentru Intel avea deja pe piață un procesor cu 56 de nuclee, din seria Cascade Lake. Doar că cel de față este mai sprinten puțintel, și ar fi ceva mai eficient. Prețul pentru acest nou Xeon nu a fost dezvăluit, dar probabil va fi mare.

Cei care se întreabă dacă mai au cumva loc de upgrade de la el, se vor putea liniști cu gândul că socket-ul 4189 va fi compatibil și cu seria Ice Lake, ce va fi lansată anul viitor.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button