MORE

Intel anunță un procesor construit special pentru AI

IBM a anunțat noile sale sisteme Power Systems Servers, primele care vor folosi noul procesor Power9, un chip care a fost în dezvoltare timp de patru ani.

Compania a construit procesorul pentru lucrul intensiv cu platformele AI, și susține că sistemele Power9 vor avea capacitatea de a îmbunătăți timpii de formare a cadrelor de învățare profundă de aproape 4 ori. Ca urmare, companiile vor putea să facă mai rapid aplicații AI mai precise.

Sistemele de alimentare AC922 Power9 vor fi primele din lume care vor încorpora PCI-Express 4.0, noua generație Nvidia NVLink și OpenCAPI – despre care IBM spune că, combinate, pot accelera mișcarea de date, calculată la o rată de 9,5x mai rapidă decât sistemele x86 bazate pe PCI-E 3.0.

Sistemul a fost conceput special pentru a deschide calea pentru îmbunătățiri demonstrative de performanță în mai multe cadre AI și baze de date accelerate. Acest lucru ar permite, la rândul său, cercetătorilor de date să construiască aplicații mai rapid, care rezultă din cunoștințele de deep learning în cercetarea științifică și în detectarea fraudelor în timp real.

Bart Sano, vicepreședinte al platformelor Google, a declarat:

Google este încântat de progresele înregistrate de IBM în dezvoltarea celei mai noi tehnologii Power. Capacitatea OpenCAPI Power9 și capacitățile mari de memorie permit noi oportunități de inovare în centrele de date Google.

Bob Picciano, SVP la IBM Cognitive Systems, a adăugat:

Am construit o forță majoră care va schimba regulile AI-ului și încărcările cognitive. Pe lângă armarea celor mai puternice supercomputere din lume, IBM Power9 Systems este conceput pentru a permite companiilor din întreaga lume să-și extindă cunoștințele într-un mod fără precedent, determinând descoperirea științifică care să permită rezultate de afaceri transformante în fiecare industrie.

Deci, ce este deep learning mai exact? Este o metodă de învățare a mașinilor care recuperează informații prin „parcurgerea a milioane de procese și date pentru a detecta și clasifica cele mai importante aspecte ale datelor„.

Acest anunț este unul dintre ultimele care au fost făcute despre inteligența artificială de la companiile mari din industria cipurilor, demonstrând că AI-ul poate utiliza o putere de calcul imensă.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button