MORE

Intel anunta Slot 2 ca viitor socket de procesor

Traim intr-o lume tare ciudata. Intel, cel mai mare jucator pe piata de procesoare de desktop si portabile, se pare ca doreste sa se intoarca la radacini.

Slot 1, a fost abandonat inca de pe vremea lui Pentium 3, totusi Intel nu a renuntat la idee, iar urmatoarea generatie de procesoare se pare ca este o iteratie a acestuia adusa in zilele noastre.

Acest nou Slot 2 se pare ca este compatibil cu viitoarea generatie de procesoare Intel, numita Kirby Lake, compania sustinand ca procesoarele ce vor functiona pe acest nou tip de Socket vor fi de cel putin trei ori mai rapide si mai stabile in comparatie cu generatia actuala. Ba mai mult, datorita arhitecturii, Intel se pare ca s-au gandit si la ventilatie si racire, placa ce se poate instala pe orice PCi Express X8, putand fie sa ruleze in paralel cu procesorul pe care il ai deja in PC, fie sa iti tina intreg sistemul.

Astfel, daca ai un procesor mai vechi, poti acum pur si simplu sa cumperi o placa cu un procesor, sa o infigi in placa de baza si brusc ai primit un boost de performanta, noul procesor dubland practic puterea de procesare pe care sistemul tau o are.

Din nefericire exista si ceva probleme in paradis, procesoarele ce vor functiona pe acest Slot 2 vor avea nevoie de sursa de alimentare separata, PCi Express-ul X8 fiind in imposibilitatea de a livra nivelul de electricitate necesar pentru ca procesorul sa functioneze. Astfel Intel propun doua solutii. Fie alimentezi dintr-o sursa separata, fie cumperi un set de baterii de la Intel special gandite pentru acest socket.

Cartof

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button