PCȘtiri ITTECH

Intel anunță CXL, o nouă tehnologie pentru transferul datelor

Intel a anunțat că lucrează la o nouă tehnologie de transfer al datelor, numită Compute Express Link. Aceasta este concepută pentru a îmbunătăți performanțele unui sistem și a elimina blocajele apărute la transferul de date dintre procesoare și alte componente importante precum plăcile video sau memoria. Pentru inițiativa curentă, Intel a colaborat cu Alibaba, Cisco, Dell, Facebook, Google, Hewlett Packard Enterprise, Huawei și Microsoft, înființând consorțiul CXL pentru adoptarea unui standard de transfer al datelor pe scară largă.

Într-o postare pe blogul oficial al companiei, Navin Shenoy explică faptul că Intel consideră CXL o tehnologie importantă din cauza „exploziei volumului de date și a inovațiilor rapide apărute în sarcini de lucru specializate, cum ar fi compresia, criptarea și inteligența artificială”. În sistemele moderne de calcul, „CXL este o tehnologie cheie care permite coerența memoriei între accelerator și CPU, cu o lățime de bandă foarte mare”. Mai precis, Shenoy subliniază faptul că este vorba de o inovație care „creează o interconectare de mare viteză și de latență redusă între procesor și acceleratoarele de date, cum ar fi plăcile video și sistemele de rețea”.

Un alt aspect important al CXL este că rulează pe magistrala PCIe 5.0. Intel dezvoltă deja procesoare Xeon încorporate cu CXL, precum și o serie de plăci grafice, care vor fi lansate în 2021.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button