PC

Intel amana urmatoarea generatie de procesoare pe 10nm!

Nu este nici un secret faptul că Intel sunt cei mai mari producători de procesoare din lume, fiind într-o concurență… nu foarte strânsă cu AMD, dar cu toate acestea, se pare că noua generație de chip-uri va întârzia… din nou! Dacă în trecut Haswell și Ivy Bridge au întârziat și ele, de data aceasta istoria se repetă, însă Intel susține că au un motiv întemeiat pentru această amânare.

De vină sunt tranzistorii foarte mici și complexitatea construirii acestora, noua generație de chip-uri fiind una pe doar 10 nanometri. Producătorii au mai susținut că vor lansa procesorul de 14 nanometri cu numele de cod „Kaby Lake” pe vechea arhitectură Skylake. Intel a mai susținut că într-adevar, cererea pe PC a scăzut mai mult decât se așteptau ei și estimează că va fi și mai rău până la sfarșitul anului.

CEO-ul Brian Krzanich se bazează totuși pe lansarea noului sistem de operare de la Microsoft, Windows 10 și susține că toate aceste noi tehnlogii disponibile pe noua versiune necesită un PC puternic, la fel și jocurile care or să se lanseze ulterior. În ciuda faptului că Intel consideră PC-ul un mediu aflat în usoara cădere, firma a reușit să aibă un profit mai mare decât se aștepta în primul sfert al anului, încasând 13.2 miliarde de dolari.

Articole asemanatoare

Back to top button