PCRSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Intel Arc Alchemist și-a făcut apariția într-un video

Pasionații de gaming și hardware au  motive de bucurie după un 2022 care a început în forță, însă unul dintre cele mai importante momente din istoria industriei este pe cale să se materializeze. Intel se va alătura celor de la NVIDIA și AMD în lupta pentru cel mai bun producător de plăci video, ori mai de grabă, se va lupta pentru a doua poziție, întrucât zidul verde nu va cădea foarte ușor.

Debutul producătorului american în piața de plăci video dedicate va fi marcat de lansarea lui Intel Arc Alchemist. Nu se știu foarte multe despre ea în acest moment, astfel orice informație este interesantă. Astăzi avem ocazia să o vedem într-o filmare care a apărut pe Twitter. Nu se știe sigur cine a postat-o, dar la cum funcționează internetul în perioada asta, nu prea mai există zvonuri, ci doar informații neconfirmate.

Începând de la cutia de carton maro, până la scârțâitoarea albă din interior și răcirea plăcii, totul pare destul de generic în acest moment. Asta indică că nu ne uităm la o variantă finală a plăcii, ci probabil la un Engineering Sample sau ceva dedicat dezvoltatorilor de software care vor să-și optimizeze aplicațiile sau jocurile pentru Intel Arc Alchemist. Chiar și așa, putem intui câteva chestii. Vedem interfața I/O cu cele trei DisplayPort-uri și un singur HDMI, cât și alimentarea formată din doi conectori 6-pin și 8-pin. Asta înseamnă că placa va avea un consum de până la 300W.

Zilele trecute am văzut și PCB-ul plăcii, ba chiar la calitate destul de mare. În această poză putem vedea opt chip-uri de memorie GDDR6. Placa va avea minim 10 faze VRM, iar ca nivel de performanță, se zvonește că Intel Arc Alchemist s-ar apropia de RTX 3070 Ti de la NVIDIA. Asta nu ar fi un început rău deloc pentru aventura producătorului în lumea plăcilor video.

Intel Arc Alchemist PCB

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button