Telefoane

Intel acuză Qualcomm de abuz al monopolului

Bătălia dintre Qualcomm și restul industriei continuă, în ring intrând de această dată Intel, ce acuză producătorul de chipset-uri pentru mobile că face abuz de monopolul său asupra pieței.

Intel susține că încercările recente ale celor de la Qualcomm de-a interzice vânzările de iPhone în SUA, printr-o plângere la Comisia Internațională de Comerț, este doar cel mai recent exemplu al abuzului exercitat de companie asupra industriei.

Conform acuzațiilor, Qualcomm încearcă să scoată Intel de pe piața dispozitivelor mobile prin oferirea la preț redus a propriilor modeme de tipul LTE către Apple, în cazul în care va folosi doar aceste soluții pentru iPhone. Qualcomm mai refuză să licențieze la un preț corect brevete ce au devenit de acum standarde ale industriei, fără de care nu se mai pot construi dispozitivele pe care le știm acum. Nu numai asta, dar Qualcomm susține că Intel îi încalcă brevetele prin modemele sale LTE, folosite acum în anumite variante de iPhone.

Intel dorește să apeleze la Comisia Internațională de Comerț pentru a pune capăt încercărilor continue ale celor de la Qualcomm de-ași distruge competiția prin abuzul poziției sale de lider curent al pieței, în ceea ce privește chipset-uri pentru platforme mobile.

Acest incident merită luat în seamă, fiindcă Intel știe foarte bine despre ce vorbește. La urma urmei, este de aceeași companie care a făcut abuz în exact același fel de puterea sa când AMD era o amenințare directă. În era lui Athlon 64, Intel a oferit promoții speciale integratorilor de sisteme pentru excluderea procesoarelor AMD, iar anumite aplicații de benchmark au fost dovedite ca fiind construite pentru a favoriza Pentium 4. Nu mă refer la speculații sau zvonuri, ci la rezultatele investigațiilor făcute de autorități, din care Intel a ieșit cu miliarde de dolari în amenzi pe care încă nu le-a plătit. Așa că atunci când reprezentați ai Intel spun că cei de la Qualcomm fac ceva necurat, puteți fi siguri că au suficientă experiență în domeniu pentru ca expertiza lor să fie luată în vedere.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button