Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Intel a reusit sa-si strice imaginea si mai rau decat pana acum

Intel este una dintre cele mai vechi si recunoscute nume din industria de hardware pentru PC. Se pare insa ca in acest moment, compania trece printr-o criza de identitate. Recent, CEO-ul companiei a facut cateva declaratii foarte interesante in cadrul stream-ului Virtual Computex pe YouTube. Acesta vorbeste despre cum ar trebui sa ne concentram mai mult pe beneficiile aduse de produse, nu pe benchmark-uri. Sau lasati-ma sa traduc: Avem produse proaste, nu le comparati cu AMD; ia uite, Hyper-Threading!

Bine, discursul lui Bob Swan, CEO Intel, a sunat mai diferit. Acesta a vorbit despre tehnologiile ce tin civilizatia si economia pe linia de plutire in vremuri dificile precum cea prin care trecem acum.

Pandemia a subliniat nevoia de a construi tehnologie care sa serveasca unui anume scop. In acest fel, trebuie sa indeplineasca nevoile in continua dezvoltare a afacerilor si clientilor. Pentru asta este nevoie de un mod de gandire indreptat spre utilizatori. Trebuie sa anticipam nevoile acestora si sa dezvoltam tehnologia care sa le satisfaca.

intel 10th gen comet lake

Un exemplu a ceea ce incearca Swan sa zica il putem intalni la procesoarele Intel din a 10-a generatie; acestea sunt dotate cu AVX-512 si DL-Boost. Aceste tehnologii accelereaza retelele neurale de deep learning, dar in acelasi timp, procesoarele pierd in benchmark-uri in fata modelelor AMD.

Bine, hai sa nu fim carcotasi. Tehnologiile AVX-512 si DL-Boost mi-au imbunatatit viata simtitor, mai ales de cand m-au convins ca Intel nu merita atentia sau banii mei. Intel trece printr-o perioada proasta, iar conducerea companiei pare ca nu face fata. Poate este timpul ca aceasta sa treaca printr-o restructurare si Intel sa ia o pauza pana lanseaza ceva serios.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button