PCȘtiri ITTECH

Intel a început de la zero cu noul GPU dedicat

Intel are un nou CEO de câteva zile, așa că lumea se tot întreabă ce va însemna asta pentru viitorul proiectelor deja anunțate, cum ar fi inițiativa de a crea un GPU dedicat, în cadrul Intel Visual Technologies Team.

Răspunsul a venit sub forma unui clip de prezentare a intenției echipei, în care și-a făcut apariția și Robert Swan, noul CEO al companiei. Bine, clipul a fost publicat chiar înainte ca acesta să preia rolul de director general, dar probabil nu s-a răzgândit între timp.

Echipa, condusă de Raja Koduri, nu lucrează pur și simplu la o variantă mai mare a unui GPU integrat deja în procesoarele Intel. Proiectul a început de la zero, folosindu-se din plin de toate brevetele pe care Intel le deține pentru a crea la nivel de hardware, firmware și software ceva cu totul nou.

Intenția lui Koduri este cea de a crea o tehnologie capabilă să redea, la un moment, jocuri cu lumi virtuale mari cât universul întreg. Pe undeva pe acolo mai era pomenit și fotorealism. Acest gen de promisiuni tot sunt făcute de cel puțin 15 ani, cuvintele acelea aproape exacte fiind folosite cu ani în urmă și de AMD. Încă mai avem mult timp de așteptat până ce vom putea ajunge la astfel de reușite.

Faptul că munca a început de la zero este motivul pentru care nu vom vedea prea curând pe piață placa video Intel cea nouă. Era ceva speranță ca o mică mostră a sa să fie prezentată la CES 2019, dar nu s-a întâmplat asta.

[Hexus]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button