MORE

Intel a facut un SSD care incape intr-un slot de RAM, cu 3D Xpoint

In cadrul conferintei Oracle OpenWorld, Intel a prezentat ce inovatii noi s-au mai facut cu memoria de tipul 3D XPoint, care a fost dezvaluita acum cateva luni.

Compania a venit cu doua aplicatii ale memoriei 3D Xpoint. Una era sub forma traditionala, de SSD care se conecta la o interfata conventionala PCI-Express. Aceasta oferea o performanta de 4 spre 7 ori mai buna fata de un SSD normal, cu o latenta de 6 ori mai mica. Insa nu asta nu era partea cu adevarat interesanta.IntelSSDDIM

Intel a mai prezentat un al doilea tip de SSD care foloseste memoria 3D Xpoint. Unul care in loc sa se conecteze la PCI-Express, era facut sa fie inserat direct intr-un slot de RAM, avand formatul standard DIMM. Acest SSD era astfel capabil sa comunice direct cu componenta de control a memoriei de pe procesor, fara a mai fi nevoie sa treaca prin chipset-ul placii de baza, prin bus-ul PCI-Express sau prin alte componente secundare.

intelsSDdimm

Nu s-a oferit o demonstratie practica pentru acest nou tip de mediu de stocare, sau rezultatele vreunu test, dar avand in vedere cat de rapida poate fi memoria RAM, multumita comunicarii sale directe cu procesorul, un SSD 3D Xpoint conectat direct la procesor ar putea da un nou inteles conceptului de RAM Drive.

[Tech Powerup]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button
Close
Close