PC

Intel a făcut un calculator care încape în portofel

Miniaturizarea tehnologiei este la ordinea zilei, iar o companie ca Intel nu poate lăsa Fundația Raspberry Pi să se distreze de una singură în domeniul PC-urilor care încap în portofele. Așa că la CES, Intel a dezvăluit Compute Card.

Acest sistem extrem de compact este construit folosind tehnologie Kaby Lake, având în componență procesorul central, procesorul grafic, memorie, conectivitate wireless, stocare și suport pentru cam orice altceva ar fi necesar pentru a fi considerat un sistem de calcul funcțional.

Intel nu a conceput acest PC compact doar pentru utilizatorul de rând, ci și ca un modul pentru dispozitive mai mari. Spre exemplu, pentru televizoare. Acest sistem ar fi capabil să fie inserat fără probleme ca un modul în hardware compatibil printr-un conector numit USB-C Plus Extension, urmând să preia toate funcțiile de procesare.

Ideea ar fi că în loc să schimbi televizorul, fiindcă tehnologia sa de procesare nu mai este suficient de avansată să țină pasul cu noul conținut, vei putea doar să înlocuiești acest Compute Card.

Nu sunt încă detalii despre preț, Intel urmând să ofere mai multe informații prin luna iunie. Există deja companii care și-au anunțat intenția de a se folosi de această tehnologie, așa că vă puteți aștepta în acea perioadă de anunțuri de la Dell, Lenovo, HP și multe alte mărci de renume din industrie.

[Ars Technica]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close