PC

Intel a dezvoltat un nou standard de formă pentru SSD-uri

Dacă sunteți genul de persoană care vrea să își măsoare spațiu de stocare în cantități mai mari de Terabyte, și nu vă deranjează prea mult să aveți o scândură în proximitatea PC-ului, atunci Intel are o soluție pentru voi.

Ce e drept, soluția este mai mult pentru servere, fiind menită pentru carcasele în formatul 1U. Acest nou format permite îngrămădirea la un loc a suficient de multe chip-uri de memorie încât fie atinsă o cantitate cu adevărat impresionantă. Cât? Nu știu, Intel nu a făcut acest anunț. Compania a spus însă că un server de tipul 1U va putea conține suficiente astfel de SSD-uri încât să aibă 1 Petabyte de stocare în total. Iar un cabinet de servere ar putea avea 42 PB de stocare.

Acest tip de SSD în formă de scândură este considerat de Intel ca fiind mai mult un soi de riglă, și poate fi echipat cu memorie fie de tipul 3D NAND, fie memorie de tipul Intel Optane. E lesne de înțeles că o astfel de creație nu va fi la îndemâna publicului larg, fiind menit pentru companiile care au nevoie de capacitate foarte mare de stocare pentru serverele lor.

Încă nu este clar cum se va conecta această monstruozitate la un sistem. Nu de alta, dar în ceea ce privește viteza de citire/scriere, fișierele stocate aici vor fi ceva mai greu de accesat decât dacă ar fi pe mai multe SSD-uri individuale care pot opera independent și accesa simultan fișiere diferite. Așa că probabil nu va fi doar o singură conexiune SAS.

[Extreme Tech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button