MORE

Intel a dezvaluit platforma Apollo Lake

Procesoarele Skylake domina pe desktop, iar Kaby Lake va sosi spre sfarsitul anului, dar pana atunci, Intel mai are ceva pregatit, Apollo Lake.

Aceasta noua platforma de procesoare x86 nu este destinata tocmai desktop-ului, ci mai mult solutiilor de calcul cu un consum redus si un accent mare pe portabilitate.

intel_apollo_lake_atom_6_core_575px

Apollo Lake este un System on Chip, un SOC, bazat pe seria de procesoare Atom, care isi va face aparitia in produse precum tablete, sisteme All-in-One si Cloudbooks.

Intel sustine ca Apollo Lake, cu nucleele sale Goldmont si suport pentru memorie DDR3 si DDR4 in formatul low power, va oferi un avantaj clar in ceea ce priveste performanta, consumul de energie si cost, fata de generatia anteriora, Cherry Trail. Acest ansamblu va putea reda fara probleme continut video in format HD si este apt pentru aplicatii educationale sau munca de birou care nu necesita hardware foarte performant.

intel_apollo_lake_atom_8_cloudbook_575px

Apollo Lake va fi integrat in sisteme diverse produse de mai multe companii incepand cu ce-a de-a doua jumatate din acest an.

[Anandtech]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button