GamingRSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Intel a dezvaluit din greseala detalii despre noile sale placi video

Chiar inaintea acestui weekend, un cititor al forumului Anandtech a observat cateva intrari interesante in driverul de test pentru placi video Intel 26.20.16.9999. Intel a inceput sa livreze procesoare Intel Core (Ice Lake) din generatia a 10-a bazata pe 10 nanometri catre producatorii de dispozitive, iar aceste procesoare vor avea nevoie de drivere noi pentru grafica integrata. Insa driver-ul de test, acum sters de Intel, includea putin mai multe lucruri, inclusiv nume de cod si detalii despre procesoarele grafice din Generatia a 12-a.

Printre liniile de cod interminabile, au fost gasite referinte la urmatoarele platforme ce urmeaza sa fie lansate de catre Intel, anume TGL (Tiger Lake), RKL (Rocket Lake), EHL (Elkhart Lake), LKF (Lakefield) si alte indicatii ale placilor grafice integrate cu care vor veni la pachet. Cu atat mai mult, vei vedea linii care fac referire la LP si HP, acestea insemnand low si high power GPUs. Poate si mai interesante sunt numerele de la inceputul fiecarui cod hardware care par sa indice numarul de unitati de executie din fiecare placa video.

Placi video dedicate Intel Gen12

Odata cu introducerea generatiei a 12-a de placi video, Intel vrea sa debuteze pe piata de placi video dedicate iar driverul scapat pe internet ne ofera cateva repere interesante dupa care sa ne ghidam, cel putin in acest stadiu. In special ar trebui sa ne concentram atentia pe cele patru placi video dedicate, numite Xe care apar sa aiba referinte in fisierul driverului precum cele de mai jos:

  • iDG1LPDEV = „Intel(R) UHD Graphics, Gen12 LP DG1” „gfx-driver-ci-master-2624”
  • iDG2HP512 = „Intel(R) UHD Graphics, Gen12 HP DG2” „gfx-driver-ci-master-2624”
  • iDG2HP256 = „Intel(R) UHD Graphics, Gen12 HP DG2” „gfx-driver-ci-master-2624”
  • iDG2HP128 = „Intel(R) UHD Graphics, Gen12 HP DG2” „gfx-driver-ci-master-2624”

In aceste randuri puteti vedea ca partea cu iDG (Intel Discrete Graphics) include un rand despre DG1 „low power”, plus un trio de platforme DG2 „high power” care ofera alegerea a 512, 256 sau 128 unitati de executie (EU – Execution Units). Chiar daca presupunerile acestea ar fi adevarate, suntem foarte departe de a avea niste detalii amanuntite cu privire la placile video dedicate din seria Xe; frecvente, performanta, eficienta, etc.

Acum ceva timp, mai exact in luna mai, am aflat de la Intel prin intermediul unei postari de pe blogul acestora ca placile video Xe vor oferi niste SKU-uri cu suport pentru Ray Tracing la nivel hardware. Dupa cum ne arata si diagrama de mai sus, personal nu ma astept la vreun anunt mai interesant sau produse din aceasta serie pana la anul.

Hexus

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button