Tech&ITRSS PaginaDeMedia

Instagram nu vrea să rămână o simplă rețea socială bazată pe poze

Instagram este una dintre cele mai populare rețele de socializare și a devenit celebră grație formatului simplu bazat pe poze pătrate și mesaje scurte. Dar sistemul care a pus bazele rețelei se va schimba, iar vestea vine de la Adam Mosseri, șeful companiei. Acesta vrea să ducă rețeaua într-o direcție bazată pe entertainment și conținut video, mai ales după ce a observat succesul pe care îl au TikTok și YouTube.

Schimbările despre care vorbește Mosseri vor începe să apară în următoarele actualizări, iar printre acestea se numără și un sistem care le arată utilizatorilor recomandări bazate pe subiecte pe care nu le urmăresc încă și introducerea unui mod full-screen pentru videoclipuri.

Instagram experimentează cu algoritmi noi

O altă funcție nouă pe care o vom vedea integrată în sistemul rețelei de socializare le va permite utilizatorilor să-și aleagă subiectele care îi interesează cel mai mult, astfel experiența de utilizare va fi construită în jurul acestor alegeri. Treaba asta o vedem din ce în ce mai des și la TikTok, aplicații de dating și alte medii de socializare online.

Mesajul pe care Instagram îl trimite este cât se poate de clar. Platforma vrea să evolueze și să își întreacă condiția de „aplicație cu poze pătrate„, astfel devenind o platformă de entertainment bazată pe algoritmi și mult conținut video. Un început bun ar fi regândirea interfeței pentru desktop, mai ales când vorbim despre videoclipuri. Nici o separare de Facebook nu ar fi rea deloc pentru utilizatori, mai ales după ultimele scandaluri în care a fost implicată compania lui Zuckerberg.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button