CommunityRSS PaginaDeMedia

Instagram va reveni la feed-ul aranjat în ordine cronologică

Se mai întâmplă câteodată ca algoritmul pe care l-am antrenat cu grijă să mai dea și rateuri, așa că nu puțini sunt cei care s-au plâns de faptul că Instagram nu mai organizează feed-ul în ordine cronologică, pentru a vedea fotografiile recente postate de cei pe care-i urmărești, ci automat, în funcție de preferințele utilizatorilor. Hmmm, mă și miram de ce nu am mai multe like-uri la postări….

Toate acestea se vor schimba, după cum spune Adam Mosseri de la Instagram. Ceea ce a fost introdus în 2016 și a fost foarte prost implementat (AI-ul credea că așa ți-ar plăcea ție să dai scroll pe Insta în raport cu activitatea ta) este pe cale să lase loc întoarcerii organizării cronologice, de altfel cel mai firesc lucru.

Instagram repară un lucru în timp ce-l strică pe altul

Această modificare va avea loc în scurt timp, doar că Mosseri este ocupat cu audierea sa de către Senat, întrucât siguranța platformei de socializare a devenit deja un teren extrem de nesigur pentru copii și adolescenți. În ultima vreme, s-a constatat că Instagram a devenit platforma „mainstream” pe care publicul tânăr poate găsi și ulterior achiziționa cel mai ușor substanțe ilegale, în ciuda aparenței politici Meta privind marketarea unor astfel de produse și promovarea acestora prin intermediul hashtag-urilor.

Pentru a repara aceste greșeli, Mosseri a venit cu propunerea de a organiza un fel de comitet, format din părinți, reprezentanți ai ONG-urilor și cadre legislative. Acesta își va aduce aportul la gestionarea mai eficientă a platformei de socializare pentru ca Instagram să devină un loc mai sigur pentru copii și adolescenți. Bine că acum sunt adult (doar cu trupul, cred…) și tot ce mă interesează este să-mi văd din nou feed-ul curat și aranjat cronologic…

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button