Tech&ITRSS PaginaDeMediaTECH

Instagram stoca datele personale pentru mai mult timp

Atunci cand stergi ceva de pe Instagram, te astepti ca informatia sa dispara pentru totdeauna. Ei bine, cercetatorul in securitate, Saugat Pokharel, a solicitat o copie a unor fotografii si mesaje sterse; in urma cu aproximativ un an. Atat pozele cat si mesajele au fost recuperate cu usurinta, indicand faptul ca datele nu au fost eliminate definitiv din servere. Instagram spune ca acest lucru s-a intamplat din cauza unui bug din sistem, care a fost rezolvat acum. Pokharel a primit o recompensa de 6000 de dolari pentru depistarea problemei.

Bug-ul a fost descoperit in luna octombrie a anului trecut si a fost indepartat abia la inceput acestei luni. In acest caz, problema a fost expusa doar pentru ca Pokharel avea optiunea de a descarca o copie a datelor sale de pe Instagram. Compania detinuta in prezent de Facebook, a introdus acest instrument de descarcare in 2018 pentru respectarea reglementarile GDPR.

Nu stim cu exactitate cat de raspandita a fost aceasta problema si daca au fost afectati toti utilizatorii Instagram. Ori de cate ori stergem datele colectate de serviciile online, exista un interval de timp nespecificat inainte ca datele sa fie complet eliminate din sistem. Datorita GDPR, cetatenii europeni pot solicita o copie a tuturor datelor personale stocate de companii, intr-o perioada de timp rezonabila.

Sursa: theverge

Alexandru Baciu

Salutare, numele meu este Alexandru si de mic copil am fost pasionat de hardware, gaming si tehnologie. Ador foarte mult sa testez tot felul de gadget-uri interesante cu scopul de-a impartasi informatia cu cei din jur. In prezent studiez informatica, ma joc tot felul de jocuri faine si redactez diverse review-uri; despre asta este vorba!

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button