Tech&ITCommunity

Instagram testează o nouă opțiune de monetizare pentru creatorii de conținut

Cei de la Instagram testează în interiorul companiei un nou feature prin care creatorii de conținut vor putea face bani, iar în rândurile de mai jos vă voi spune ce presupune asta mai exact.

Conform publicației Business Insider, noul feature pe care cei de la Instagram îl testează se numește „Gifts” și va da posibilitatea creatorilor de conținut de a câștiga bani prin Reel-urile pe care le postează. Un purtător de cuvânt al companiei Meta a declarat pentru publicația TechCrunch printr-un email faptul că „acest feature este un prototip intern, nefiind testat în mod extern”.

Acest feature a fost descoperit pentru prima dată de către Alessandro Paluzzi, cercetător în domeniul aplicațiilor. Acesta a postat pe Twitter descoperirea sa, iar la acea vreme această opțiune era numită „content appreciation”.

Conform screenshot-urilor postate de acesta, feature-ul va da posibilitatea creatorilor de conținut de a activa sau dezactiva primirea acestor „Cadouri” de la urmăritori. Creatorii de conținut vor putea de asemenea să verifice dacă sunt eligibili pentru acest beneficiu printr-o nouă secțiune a meniului de setări din cadrul aplicației.

Având în vedere că acest feature este testat în mod intern, nu putem ști ce planuri au cei de la Instagram în privința perioadei de lansare. Instagram nu sunt singurii care implementează așa ceva, deoarece platforme cum ar fi TikTok sau Twitter au deja niște opțiuni prin care utilizatorii pot face donații pentru creatorii de conținut.

 

Matei Pană

Mereu am fost o persoană creativă, iar odată aterizat la Zona m-am trezit într-un mediu foarte prietenos în care mă pot defășura liber. Fie că vorbim despre redactat de știri și recenzii, ori editare video, filmat sau diverse treburi mici de prin birou, sunt mereu dispus să mă implic și să învăț lucruri noi. Iar când nu fac asta, fie sunt cu chitara în brațe repetând, fie mă delectez cu vreun joc.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button