Telefoane

Instagram made my day! Hyperlapse este aplicatia hit de astazi!

Probabil ca cei mai multi dintre voi stiu ce este acela un timelapse. Pentru cei care nu stiu, nu este o problema, explicam: este un procedeu de imagine care presupune filmarea unor cadre scurte la intervale regulate ale aceluiasi set-up, si contopirea acestora intr-un singur clip. Este un efect spectaculos, folosit adesea in cinematografie, si disponibil de ceva vreme pe multe camere foto/video accesibile. Recunosc ca nu am fost niciodata un mare fan Instagram, dar Hyperlapse, aplicatia stand-alone care face timelaspse-uri, este o…BIJUTERIE!

Este disponibila deocamdata doar pe iOS, iar echipa de dezvoltare NU lucreaza inca la o varianta de Android, cei de la Instagram afirmand ca Androidul nu are inca tehnologia potrivita pentru camera, necesara pentru a implementa aceasta aplicatie. Oricum, aplicatia are fara indoiala tot ceea ce ii trebuie pentru a fi „a smashing hit”. Este extrem de simpla si de bine facuta. Pornesti aplicatia si…poti trage timelapse-uri. Ca cel de mai sus pe care l-am filmat astazi dimineata cand am coborat sa cumpar „de la non-stop” una alta. Interfata este putin spus minimalista. Pui degetul in punctul in care vrei sa fie focusul (daca tii apasat mai mult acesta „intepeneste” in acel punct), dai REC si tii telefonul cat mai stabil. Aplicatia are si stabilizare „built-in”, si iti permite sa inregistrezi pana la 45 de minute de video, a caror viteza poate fi „marita” de pana la 12 ori. (Nu am incercat atat de mult, dar cred ca merge). In momentul in care ai pus stop, iti apare pe ecran un alt „meniu” (de fapt un cerc discret) din care stabilesti „viteza” cu care vrei sa ruleze clipul final. Dupa ce ai facut asta, are loc un mic render (care a mers super-rapid pe 5s), si poti salva clipul in Camera Roll sau il poti share-ui direct…oriunde vrei. Nu este obligatoriu sa ai vreun cont de Instagram sau Facebook ca sa poti folosi aplicatia, ceea ce iarasi este foarte tare.

Simplu si al dracului de spectaculos! Descarc zilnic extrem de multe aplicatii prin natura meseriei, despre unele scriem, despre altele nu, dar pe aproape toate le…sterg dupa ce le-am testat. Ei bine, Hyperlapse va ramane pe telefonul meu multa vreme de acum incolo! Felicitari Instagram pentru o treaba de nota 10!

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button