SecuritateȘtiri ITTECH

Instagram lucrează la o funcție care să trimită datele tale către Facebook

TechCrunch a anunțat recent că Facebook testează o nouă setare de confidențialitate care ar împărtăși istoricul locațiilor din Instagram cu Facebook. Această veste vine la scurt timp după ce s-a aflat despre co-fondatorii Instagram că părăsesc compania, iar fostul vicepreședinte Facebook al News Feed fiind numit șef al Instagram. Distribuirea locației este încă în faza de testare, dar Facebook nu a exclus o lansare completă.

Această funcție de partajare a locației este localizată în setările de confidențialitate și securitate din Facebook, unde se explică faptul că datele Instagram și Messenger pot fi utilizate pentru a colecta și a construi o istorie a locațiilor pe baza funcției Location Services a iPhone-ului.

Mai jos găsiți explicația completă a Facebook pentru această caracteristică:

Location History este o setare care permite Facebook să construiască un istoric al locațiilor precise primite prin intermediul serviciilor de localizare pe dispozitiv. Când Location History este activat, Facebook va adăuga periodic locația exactă actuală în Location History chiar dacă părăsiți aplicația. Puteți dezactiva Location History în orice moment din Location Settings din aplicație.

Când Location History este dezactivat, Facebook va înceta să adauge informații noi în Location History pe care le puteți vedea în Location Settings. Facebook poate primi în continuare cea mai recentă locație precisă, astfel încât să puteți posta, de exemplu, conținut care este etichetat cu locația voastră. Location History vă ajută să explorați ce este în jurul vostru, să obțineți anunțuri mai relevante și vă ajută să îmbunătățiți Facebook. Location History trebuie să fie activat pentru ca anumite funcții de locație să funcționeze pe Facebook, inclusiv Find Wi-Fi și Nearby Friends.

În mod esențial, această caracteristică de partajare a locației Instagram are o locație (mai precis: coordonatele GPS exacte) colectată de aplicația Instagram – presupunând că permiteți aplicației să acceseze detaliile voastre de locație – și o împărtășește cu Facebook. Locația este apoi afișată în Activity Log pe Facebook pe o hartă și poate fi utilizată pentru direcționarea anunțurilor și pentru a recomanda detaliile despre conținut.

Într-o declarație, Facebook anunță că nu a introdus aceste caracteristici în mod public și că Instagram nu stochează în prezent Location History. Acest lucru, desigur, lasă ușa deschisă caracteristicii pentru o implementare pe viitor:

Pentru a confirma, nu am introdus actualizări pentru setările de locație. După cum știți, deseori lucrăm la idei care pot evolua în timp sau, în cele din urmă, nu pot fi testate sau lansate. Instagram nu stochează în prezent Location History; vom ține oamenii la curent cu orice modificări la setările noastre de locație pe viitor.

Știrile despre această caracteristică de partajare a locației Instagram au loc în timp ce fanii Instagram sunt din ce în ce mai îngrijorați de viitorul serviciului.

Folositi in continuare Instagram, sau ati apelat la alte servicii din cauza controlului din ce in ce mai puternic al lui Facebook? Cum vă simțiți în legătură cu această funcție de partajare a locației Instagram? Spuneți-ne în comentariu, aici și pe Facebook.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button