Știri ITRSS PaginaDeMedia

Instagram Lite revine într-un pachet de doar 2MB

Instagram Lite se întoarce din morți, alăturându-se Facebook Lite și Messenger Lite. Acestea reprezintă o alternativă utilă, în cazul în care utilizatorii dețin un dispozitiv low-end, incompatibil cu anumite funcții ale versiunilor standard, sau în cazul în care conexiunea la Internet este slabă spre foarte slabă.

În ciuda simplității sale, suita Lite se bucură de un număr impresionant de descărcări și instalări. Ceea ce le face atât de flexibile și avantajoase este renunțarea la funcțiile suplimentare, la animații, optând în schimb pentru un minim de decență într-ale interacțiunii digitale și entertainment-ului. Instagram Lite revine în joc, de data aceasta sub forma unui pachet cu dimensiunea de doar 2MB. Pe această cale, dezvoltatorii menționează că s-au preocupat în special cu optimizarea aplicației în raport cu telefoanele cu spațiu de stocare redus, putere de procesare slabă și/sau conexiune lentă.

Instagram Lite – Simplu și eficient

Instagram Lite se concentrează pe fotografii, clipuri și mesagerie. Asta înseamnă că au fost date de-o parte acele funcții „fancy” pe care le știm cu toții și de care nu prea ne pasă neapărat. News feed-ul a rămas intact, dar nu și IG Live și secțiunea Shopping. FIltrele live și efectele AR au fost îndepărtate, alături de animația din timpul tranziției între story-urile persoanelor urmărite, întrucât aceasta solicita cel mai mult procesoarele telefoanelor mai vechi. În plus, dezvoltatorii au reușit să echilibreze raportul dintre puterea de procesare a dispozitivelor și eficacitatea serverelor, cele din urmă preluând o bună parte din sarcinile impuse în timpul utilizării Instagram Lite.

Instagram Lite

Pe partea de design, au fost efectuate mai multe retușuri care să ateste simplitatea și eficacitatea aplicației. Multe animații și ilustrații au fost îndepărtate. GIF-urile și stickerele își mențin prezența pe Instagram Lite, ca o metodă mult mai economică și mai power-friendly de a interacționa cu persoanele. Pentru cei puțin mai…Pretențioși, aplicația va include în curând și un dark mode, foarte util pentru ecranele AMOLED și pentru conservarea bateriei.

La vremea sa, Instagram Lite nu a fost cine știe ce, în comparație cu Facebook Lite și Messenger Lite, care începeau să ia avânt. Ea a fost retrasă în mai 2020, dar se pare că moartea sa a fost doar începutul. Această nouă versiune tinde să își depășească frații la capitolul dimensiune, în vreme ce oferă dispozitivelor mai vechi sau celor care se luptă cu o conexiune la fel de rapidă ca viteza luminii stinse un moment de respiro binemeritat.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button