Știri ITTECH

Instagram lansează funcția “you’re all caught up”

Instagram tocmai a introdus o nouă caracteristică care vă va anunța când sunteți la zi cu toate postările din ultimele două zile. Platforma de partajare a fotografiilor deținută de Facebook vă va arăta mesajul „You’re all caught up” de îndată ce sunteți la zi. Dar este oare aceasta modalitatea în care utilizatorii care derulează prin Instagram folosesc platforma?

Am auzit că poate fi dificil să țineți evidența postărilor văzute. Cu acest mesaj, veți avea o mai bună înțelegere a Feed-ului și astfel veți ști că nu ați ratat fotografii sau videoclipuri recente.

Suntem foarte sceptici în privința acestei „caracteristici”. Instagram a trecut de ceva timp la un algoritm non-cronologic, iar plângerile au rămas aceleași: utilizatorii doresc să-și poată vizualiza cronologia, decât să deruleze fără sfârșit până dau de o postare aleatoare care să le placă.

Dacă e să fim sinceri, nu reușim să vedem exact cum această funcție ne va oferi „o mai bună înțelegere a Feed-ului”. Dacă Instagram chiar și-ar fi dorit să înțelegem cronologia, ne-ar oferi cel puțin opțiunea de a vedea cronologia în ordine, well… cronologică; eventual cu câteva postări sugerate pe parcurs. Ce face compania însă poate fi considerat mai degrabă drept o caracteristică alambicată pe care o numește utilă.

Chiar înțelegem motivul lui Instagram de a păstra o cronologie bazată pe algoritmi: sporește interacțiunea dintre utilizatori și conturile pe care doresc să le vadă cel mai mult, menținând în același timp utilizatorii angajați în aplicație pentru perioade mai lungi de timp. Dezavantajul este că Instagram a acordat prioritate monetizării și interacțiunii față de experiența utilizatorului.

În prezent, algoritmul administrează feed-urile fiecărui Instagrammer pe baza preferințelor și a interacțiunilor. Cei ale căror postări vă plac și comentați în mod regulat vor fi printre primele care apar în partea de sus a fluxului. Așa că țineți minte acest lucru în timp ce derulați fără sfârșit, deoarece tot ceea ce vedeți în partea de sus sunt de fapt postări mai vechi.

Dacă nu sunteți de acord cu noi, puteți să vă spuneți părerea în rubrica de comentarii de aici sau pe Facebook. Ne-ar plăcea să auzim și părerile voastre despre noua caracteristică și algoritmul lui Instagram.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button