CommunityRSS PaginaDeMedia

Instagram testează un model de subscripție lunară pentru conținutul tău preferat

Instagram vrea să le dea creatorilor de conținut posibilitatea de a face bănuți de pe urma story-urilor, postărilor și livestream-urilor publicate pe platformă. Este un mod prin care urmăritorii își pot susține financiar creatorii preferați, întrucât personalitățile de pe Instagram vor putea „anumite” postări sub un paywall. Un număr restrâns de creatori au privilegiul de a încerca această opțiune pe care compania o testează pentru moment în Statele Unite.

Story-urile și livestream-urile vor putea fi salvate și evidențiate pe profilul creatorilor, fiind vizibile doar abonaților. Acestea vor fi semnalate de culoarea mov, la fel ca pictogramele utilizatorilor care au decis să investească în aceste subscripții. Utilizatorii vor primi și un badge care indică acest statut, iar creatorii de conținut vor putea vedea în secțiunea de comentarii și în lista urmăritorilor câți fani devotați au reușit să adune, la fel cum observăm și pe YouTube și Twitch.

Șeful Instagram, Adam Mosseri, vrea ca acest model să ofere și mai multe avantaje, pe lângă subscripția propriu-zisă. Echipa lucrează la o modalitate prin care creatorii de conținut vor putea „exporta” lista celor abonați, pentru a-i integra și în alte platforme și aplicații deținute de alte companii.

Instagram subscriptie

Creatorii de pe Instagram vor putea seta un preț lunar după bunul plac, iar urmăritorii se vor putea abona cu ajutorul unui buton special, amplasat pe profilul în cauză. Scopul final este acela de a-i ajuta pe creatori să câștige mai mult și să interacționeze cu publicul, la fel cum Meta a profitat de această idee în 2019, cu subscripțiile pentru Facebook.

Adam Mosseri a confirmat că Instagram se va concentra în special pe acest domeniu, iar asta coincide cu planurile lui Mark Zuckerberg de a investi suma de un miliard de dolari pe piața creatorilor de conținut până la sfârșitul acestui an. Cică până în 2023 cel puțin, Facebook/Meta/Instagram/Whatever nu va opri niciun comision din câștigurile obținute de creatori, dar să fim serioși, cine ar vrea să dea bani în fiecare lună pe astfel de platforme?!

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button