TECHTech&ITTelefoane

Instagram Direct adaugă suport pentru mesaje vocale

Instagram Direct, partea serviciului responsabilă pentru chatul cu prietenii (indiferent că e o conversație între doi interlocutori sau o conferință în grup), primește acum o funcție nouă. Nouă pentru Instagram, deoarece cam oricare alt serviciu are deja această funcție. Este vorba despre mesajele vocale.

Este în principiu o copie la indigo a sistemului de tip walkie-talkie pe care Facebook Messenger îl are de cinci ani încoace. Funcționează exact la fel, are aceleași limitări, totul. Și din moment ce Facebook deține Instagram, este derutant faptul că a durat atât de mult pentru a încorpora această caracteristică. Poate că Instagram a fost recent prea ocupat de concurența cu Snapchat pentru a mai avea timp să se uite în propria ogradă.

Oricum, începând de astăzi, ar trebui să vedeți o nouă pictogramă pentru microfon la conversațiile în grup sau în conversațiile Direct. Țineți apăsat pe acest simbol și puteți înregistra mesaje vocale cu o durată de până la un minut. În momentul în care opriți menținerea apăsată a pictogramei, mesajul vocal va fi trimis. Dacă doriți să îl ștergeți, deplasați cu degetul pe pictograma coșului de gunoi care apare în timp ce înregistrați.

Asta e tot. Mesajele vocale nu vor expira și vor permite comunicarea asincronă prin voce, pentru momentele când mesajele text nu sunt convenabile – sau simțiți că v-ați putea exprima mai repede gândurile prin viu grai. Sau pentru acele momente când credeți că intenția și tonul mesajului sunt mai bine transmise prin vorbire directă decât în scris. Oricare ar fi motivul, noua caracteristică ar trebui acum să fie live în Instagram atât pentru Android cât și pentru iOS.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button