SecuritateȘtiri ITTECH

Instagram are o problemă de securitate cu funcția „Download Your Data”

Instagram a recunoscut în fața utilizatorilor că, datorită unei erori de securitate, parolele lor ar fi putut fi expuse.

Un purtător de cuvânt al Instagram a declarat pentru The Information că problema a fost „descoperită intern și a afectat un număr foarte mic de persoane„.

Defecțiunea de securitate provine de la instrumentul „Download Your Data”, care a fost conceput pentru a respecta regulamentele UE GDPR. Pentru unii utilizatori aceste informații ar fi putut să includă și parola în URL-ul linkului folosit pentru a își descărca datele. Dacă acest lucru s-ar întâmpla pe un computer partajat sau, mai rău, unul public, acel link ar fi expus parola persoanelor care foloseau calculator după utilizatorul cu pricina.

Rămâne în continuare un mister de ce Instagram ar stoca parole în text simplu, metodă care este considerat o practică proastă – și chiar foarte, foarte dăunătoare. Fiecare serviciu ar trebui să-și cripteze parolele. Deși au fost afectați „un număr foarte mic de persoane”, vă recomandăm să vă schimbați parola de la Instagram.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button