TECH

Instagram ar putea primi și el aplicație de messaging

Facebook a luat decizia controversată în 2014 de a elimina mesajele private din aplicația principală, preferând să treacă pe Facebook Messenger. Se pare că firma ar putea avea planuri similare pentru Instagram.

De astăzi, Instagram testează o nouă aplicație numită Direct. Pentru cei care aleg să-l instaleze, Inbox dispare din aplicația principală.

The Verge anunță că Direct este testat pe iOS și Android în șase țări: Chile, Israel, Italia, Portugalia, Turcia și Uruguay. Dar un comentariu de la managerul de produs Hemal Shah a făcut să pară ca și cum compania s-ar fi și hotărât deja.

Direct a crescut în cadrul Instagram în ultimii patru ani, dar îl putem face și mai bun dacă se află pe cont propriu. Putem împinge granițele pentru a crea spațiul cel mai rapid și cel mai creativ pentru partajarea privată atunci când Direct este o aplicație independentă, care prioritizează camera.

Cu atât de multe aplicații de mesagerie care concurează pentru atenția noastră, Instagram se concentrează ferm asupra fotografiilor: aplicația se deschide direct la cameră.

Această încercare vine la scurt timp după lansarea a două noi caracteristici în aplicația principală: Highlights și Archive. Highlights vă permite să transformați Stories într-o postare recomandată în partea de sus a paginii voastre de profil, în timp ce Archive vă permite să vedeți Stories-urile anterioare după expirarea lor.

De asemenea, compania a anunțat recent că 25 milioane de firme au acum o prezență pe Instagram, în creștere cu 9 milioane față de astă vară.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button