MORE

Înregistrarea primei melodii generate pe calculator a fost restaurată

Muzica generată pe calculator este acum la ordinea zilei, dar cu ani și ani în urmă, era o minunăție a tehnologiei care necesita un calculator mare cât o casă. Iar prima înregistrare a muzicii redate de un calculator a fost acum restaurată și poate fi ascultată de toată lumea.

Înregistrarea a fost făcută în 1951 de BBC, într-o vizită la laboratorul lui Alan Touring de la Universitatea din Manchester, dar nu era tocmai bine realizată. Era foarte mult zgomot de fundal iar viteza de înregistrare nu era constantă, ducând la un rezultat care nu reflecta realitatea. Dar după ceva muncă, un grup de cercetători a reușit să restaureze acea înregistrare, compensând pentru defectele procesului învechit de captare a sunetului.

Puteți auzi chiar voi rezultatul final apăsând butonul de start mai jos.

Ce ați auzit a fost munca lui Christopher Strachey, un pianist pasionat de calculatoare care a programat acea muzică peste noapte special pentru această înregistrare, pe Manchester Electronic Computer Mark II.

Cei care nu pot accesa player-ul de mai sus pentru că nu folosesc un browser web adevărat pot accesa melodia prin acest link.

[Bit-Tech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button