MOREȘtiri IT

Un inginer de la NASA se răzbună pe hoții de colete

Mark Rober, un fost inginer NASA care a lucrat la divizia responsabilă pentru Curiosity Rover ce mișună acum pe Marte, are o problemă. De ceva timp tot observă că colete pe care ar fi trebuit să le primească sunt trecute ca fiind livrate, dar tot nu dă de ele.

Așa că atunci când a luat la mână înregistrările de pe camera sa de supraveghere, n-a fost prea mirat să vadă cum ocazional mai apărea câte un individ care îi fura coletul, companiile de livrare din SUA având obiceiul de a le lăsa pe prispă dacă nu găsesc pe cineva acasă.

Pentru a descuraja acest gen de comportament, Rober a decis să creeze un pachet al cărui furt va fi regretat foarte mult de hoți. Rezultatul poate fi văzut în clipul de mai jos. Un amalgam de telefoane mobile, motoare, sclipici și o canistră cu un conținut foarte urât mirositor menit să forțeze hoțul să renunțe rapid la coletul furat.

Cutia era capabilă să înregistreze în mod constant ce se întâmpla din momentul în care era mișcat din loc, mulțumită celor patru telefoane îngrămădite la un loc și a faptului că tot ce înregistrau era trimis către un server. Așa că și în cazul în care unul din hoți decidea să distrugă cutia, tot ce au făcut tot era păstrat, precum și locația lor exactă.

Asta nu înseamnă că hoții vor renunța prea curând, probabil unii se vor simți lezați și vor încerca să îl jefuiască mai des pentru a se răzbuna. Dar măcar vor avea parte de surprize neplăcute.

[Youtube]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button