MORE

Infrastructura software pentru Nintendo NX este in mainile producatorilor de jocuri

Cand Nintendo a confirmat ca lucreaza la un succesor pentru consola Wii U pe la inceputul anului, am crezut ca sunt abia pe undeva prin faza de planificare a noii platforme, dar se pare ca sunt foarte departe in dezvoltare asa.

Conform unui zvon nou, initiat de Wall Street Journal, un numar de dezvoltatori de jocuri au primit deja Devkit-uri. Insa nu sub forma unei variante de testare a consolei, care in ultima vreme, ci sub forma unei suite software.

Cel mai probabil este vorba de sistemul de operare al consolei si un mediu de dezvoltare construit sa mimeze capacitatea hardware a consolei Nintendo NX. Macar una dintre ele, deoarece zvonurile sugereaza ca NX ar fi de fapt doua console, una normala, ce se ataseaza la un televizor, si una care va fi strict mobila.

Cel putin una din ele ar urma sa fie lansata anul viitor, asa ca fara indoiala vom afla mai multe informatie despre ce planuri are Nintendo pe la E3, sau inainte de E3, in traditionalele scurgeri de informatii care fac fiecare E3 mai putin impresionant ca cel anterior.

Cert este ca Nintendo incearca sa inlocuiasca Wii U, si o va face cu tehnologie mai buna, mai puternica, din moment ce consola actuala a dovedit ca succesul pe care l-a avut Wii nu a putut fi duplicat, si hardware mai potent, capabil sa ruleze jocuri contemporane, nu i-ar fi stricat.

[Gamasutra]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button