TECH

Infrastructura energetică a Marii Britanii ar fi fost atacată de hackeri

Brexit nu este singura problemă cu care se confruntă acum Marea Britanie, fiindcă rețeaua sa de electricitate pare să fi fost atacată de persoane necunoscute.

Această informație vine dintr-un raport al Centrului Național de Ciber-Securitate al Marii Britanii (NCSC), ce s-a scurs pe internet și a cărui validitate nu a fost confirmată în mod oficial de către instituție. NCSC a comentat însă că este la curent cu informații despre activitate malițioasă ce țintește sectorul energetic la nivel global, și că se încearcă înțelegerea și managementului oricărui fel de risc ar exista pentru Marea Britanie. Raportul în sine a fost confirmat ca fiind adevărat de către Motherboard.

Există semne că entități sponsorizate de un guvern străin ar fi reușit să compromită securitatea câtorva organizații care se ocupă cu ingineria sistemelor de control și a serviciilor din domeniul energetic. Marea Britanie nu ar fi fost singura țintă a acestui fel de atacuri, Irlanda fiind afectată, iar câteva încercări similare fiind zărite și prin SUA. Deocamdată nu au fost provocate daune.

Și cine este suspectul principal pentru această acțiune? Probabil nu are să vă surprindă că Rusia este în vârful unei liste foarte scurte, ce conține doar un singur nume.

[Engadget]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button