RSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Înfrângere completă. Noua legislație de copyright a fost aprobată

Astăzi a avut loc votul în Consiliul Uniunii Europene votul final necesar înainte să se treacă la implementarea noii legislații de copyright pentru piața digitală comună. Rezultatul a fost de 71.26% în favoarea aprobării sale.

Doar șase țări au votat împotriva sa: Italia, Luxemburg, Olanda, Polonia, Finlanda și Suedia. Alte trei țări: Belgia, Estonia și Slovenia s-au abținut. Toate celelalte, inclusiv România, ce are în acest moment președenția Consiliului, și Marea Britanie, ce intenționează să părăsească Uniunea, au votat în favoare sa. Pentru ceva context, era nevoie de minim 65% pentru ca legislația să fie aprobată, valoare votului fiecărei națiuni membre fiind bazat pe populația fiecăreia.

Indiferent de cum au votat, toate țările Uniunii vor avea obligația de a implementa această legislație pe parcursul următoarelor 24 de luni. Cum exact vor fi implementate pare că va fi diferit de la o țară la altă, Germania anunțându-și intenția de a găsi o metodă prin care nu va fi necesară implementarea filtrelor de internet, în timp ce Franța și-a anunțat din timp suportul pentru ele.

Legislația ar mai putea fi temperată puțin, deoarece în ziua de 17 aprilie va intra la vot posibila temperare a intenției de a obliga orice platformă/site de a îndepărta conținut legat de terorism la o oră după primirea unei înștiințări, ceva ce este considerat a fi imposibil dacă nu sunt puse la punct filtre de internet.

Vor fi doi ani foarte interesanți, urmați probabil de mai mulți ani de foarte multă tristețe. Părțile din legislație ce sunt problematice tot ar putea fi îndepărtate printr-o acțiune a Curții Europene de Justiție, însă procesul va fi lung și ar putea sosi prea târziu pentru a repara daunele ce se vor produce în curând.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button