MORERSS PaginaDeMedia

Infomatrix 2018: drone, un sistem de avertizare și roboți pentru agricultură

 • Prima cursă de drone ghidate de elevi  se desfășoară în România, la ce-a de-a XVI- a ediție a competiției Infomatrix 2018.

  https://youtu.be/43BVjFUeLys

  De asemenea, pe lângă competițiile cu roboți, vor fi prezente numeroase proiecte: un sistem de alertare înainte de producerea unor calamități naturale (inundații, cutremure, etc) din România, un robot ieftin, ce va putea fi folosit în agricultură, pe terenuri accidentate, roboți realizați cu imprimante 3D, roboți care pot acorda asistență persoanelor cu probleme medicale sau jucării care-i pot ajuta pe copii să învețe mai ușor programare.

  Infomatrix 2018

  Competiția internațională de proiecte IT Infomatrix, destinată elevilor și studenților, are loc la București, în perioada 11 aprilie -13 mai 2018. La cea de-a XVI a ediție a competiției Infomatrix participă peste 700 de elevi , studenți și profesori din 43 de țări, care vor prezenta, în fața juriilor alcătuite din specialiști peste 350 de proiecte la categoriile Programming, Computer Art, HardwareControl, Short Movie, Robotics, Drone, Maze. Evenimentul, organizat de Fundația Lumina Instituții de Învățământ, are loc la sediul Școlii Internaționale București.

  Infomatrix 2018

  Infomatrix 2018 este o competiţie internațională organizată anual în România, începând cu anul 2003. Competiția a fost înființată pentru a permite celor mai buni studenţi din domeniul IT din întreaga lume să se cunoască şi să facă schimb de idei prin prezentarea de proiecte IT&C. Obiectivul concursului este să îi încurajeze pe tineri să își folosească imaginația, pasiunea și creativitatea, pentru a realiza inovații tehnologice care ar putea aduce o schimbare pozitivă în societate.

   

   

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button