TECH

Inflection AI vrea să le ofere calculatoarelor posibilitatea de a înțelege și folosi limbajul uman

Una din cele mai interesante și mai complexe provocări din lumea calculatoarelor și a inteligenței artificiale i-a atras pe co-fondatorii LinkedIn (Reid Hoffman) și Mustafa Suleyman (DeepMind) într-un parteneriat inedit. Cei doi au format Inflection AI, o companie care se va folosi de avantajele oferite de inteligența artificială pentru a-i ajuta pe oameni să vorbească natural cu sistemele. Calculatoarele ar urma să fie capabile să înțeleagă limbajul uman ca și cum ele însele ar deveni oameni.

Alături de acest scop, Suleyman precizeacă că ăsta va fi un lucru posibil aproape 100% în următorii cinci ani. Suleyman va servi drept președinte al Inflection AI, iar unul din colegii săi de la DeepMind, Karén Simonyan va ocupa poziția de chief scientist. Planul fondatorilor este de a păstra o companie micuță pentru a putea păstra concentrarea și rapiditatea în lucru a echipei.

Inflection AI este ambiția unor veterani în industrie

Inflection AI nu a apărut peste noapte. Este o companie a cărei fondare a fost plănuită ani buni. Hoffman și Suleyman se cunosc de aproape zece ani, iar cel din urmă oricum plecase de la DeepMind în 2019 din cauza unor conflicte privind stilul său de management și a nevoii de a-și regăsi vocația. El a ajuns să se ocupe de gestionarea proiectelor AI de la Google pentru scurtă vreme, ca mai apoi să i se alăture lui Hoffman în munca la firma Greylock Partners.

Există însă multe necunoscute despre Inflection AI. Cei doi fondatori nu au oferit detalii despre publicul-țintă sau vreun roadmap al tehnologiilor ce urmează a fi lansate. Este un proiect misterios și intrigant în egală măsură. La momentul actual, asistenții AI nu sunt chiar atât de isteți, dar lucrurile s-ar schimba odată cu debutul tehnologiilor noii companii. Astfel, vom avea planuri de îmbunătățiri pe multe planuri, de la funcționarea telefoanelor inteligente până la roboții generațiilor viitoare.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button