MORE

Industria publicitara isi cere iertare pentru ce reclame sunt pe internet

Faptul ca cea mai mare parte din public foloseste acum o forma de adblock este un semn destul de mare ca, pe undeva, industria publicitara a facut un pas gresit. Prin coincidenta, Interactive Advertising Bureau tocmai asta a recunoscut ca a facut.

IAB este o organizatie care reprezinta mai bine de 650 companii publicitare, care la un loc genereaza 86% din reclamele de pe internet, iar conform unei declaratii oficiale emise de aceasta entitate, vina pica pe modul in care au abordat reclamele.

Incercarea de a maximiza pe cat se poate marjele de profit, in special dupa dezastrul financiar din 2008, a rezultat in crearea de reclame automatizate care au incetinit sever traficul general pe internet, iar pe dispozitive mobile au dus la scaderea autonomiei bateriei, deoarece reclamele necesitau mai multa putere de procesare ca orice altceva instalat pe dispozitiv. Incercarea lor de a scoate cativa centi in plus i-a costat dolari, pe termen lung, publicul alegand sa foloseasca solutii de adblock.

IAB nu aproba folosirea acestui fel de software, in mare parte pentru ca acum este mai mult o mafie de santaj si protectie, asa ca incearca sa remedieze problema, prin LEAN.

Ce este LEAN? Light, Encripted, Ad choice supported, Non-invasive.  O prescurtare foarte ciudata, stiu, dar una care vrea sa spuna ca se va folosi un alt tip de reclame. Reclame care sunt mici, nu consuma resurse, sunt criptate, care nu iti sar in fata din doua in doua secunde, si foarte important, vital, critic, reclame care dupa ce cumperi un produs nu iti vor mai sugera sa cumperi exact acelasi produs.

Chiar daca pare bizar, reclamele tintite inca nu au evoluat pana la punctul la care pot sa isi dea seama ca ai cumparat deja produsul, chiar si daca ai folosit un link generat de acea reclama, dar vor repara asta.

Poate ca aceasta noua abordare nu va schimba opinia publicului suficient cat sa nu mai foloseasca adblock, dar este un inceput.

[ArshTechnica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button