MORE

Industria jocurilor are un nou miliardar

Nu se poate spune ca sunt foarte multi miliardari in industria jocurilor. In general, banii sunt la companii cu mai multi actionari ca dezvoltatori, fiecare avand o influenta asupra modului in care merge studioului, si acum cred ca incepeti sa intelegeti de ce unele lucruri merg aiurea. Totusi, sunt cativa oameni care au reusit sa stranga averi personale imense, iar acest numar s-a marit cu unul.

Victor Kislyi, fondator si director general al Wargaming, compania responsabila pentru gigantul World of Tanks, este acum un miliardar. Mai exact, pentru ca Wargaming are acum o valoare de aproximativ 1.5 miliarde de dolari, iar el controleaza 64% din actiunile companiei, Kislyi este in mod oficial unul dintre cei mai bogati oameni de pe planeta.

Cum am spus, nu sunt multi miliardari in industrie. Practic, singurul ar mai fi Gabe Newell, fondator si proprietar al Valve. Stiti voi, compania care detine cea mai mare retea de distributie digitala pentru jocuri de pe planeta.

Ar mai fi si Notch, care a vandut Minecraft si Mojang pentru mai bine de 1 miliard de dolari, dar el practic nu mai face parte din industria jocurilor, s-a pensionat, iar acum se ocupa de facut glume pe Twitter.

Si daca va intrebati de ce nu face Wargaming si altceva in afara de World of Tanks, daca tot este o companie atat de bogata. Eh, face, recent a lansat un nou Master of Orion.

[Gamespot]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button