RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

Industria gaming-ului atinge trei miliarde de jucatori la nivel global

In prezent, exista miliarde de consumatori de jocuri video in intreaga lume. Numarul imens a fost determinat de catre o firma de cercetare numita DFC Intelligence. Partea interesanta si misterioasa in acelasi timp, ar fi legata de modul in care au reusit ei sa determine numarul, milarde de oameni in diferite parti ale lumii; care mai departe se joaca pe n dispozitive. Cum au determinat ei numarul? Nu am nici cea mai mica idee, procedura a ramas in continuare confidentiala iar raportul nu este deloc ieftin. Ca o mica paranteza, s-au luat in considerare doar utilizatorii care platesc jocurile pentru o anumita platforma. Astfel, au eliminat o data numararea dubla a celor care folosesc mai multe platforme; alaturi de persoanele care se joaca titluri gratuite. Principalele platforme utilizate de catre gamerii din intreaga lume sunt: PC, consola si telefonul. Nimic surprinzator pana aici.

Cum se impart mai exact cele trei miliarde?

Raportul include de asemenea si o analiza pe regiuni, scotand la iveala faptul ca cea mai mare piata de jucatori pe mobile se afla in Asia. China este considerata a fi si cea mai mare tara cand vine vorba de gaming pe PC, atigand numarul incredibil de 300 mil. de utilizatori, urmata apoi de India cu aproape 150 de milioane.

Cand vine vorba de console, aproximativ 3% din populatia globala si 8% din numarul de gameri se joaca pe consola. M-a surprins acest procentaj, ma asteptam sa fie ceva mai ridicat. Cateva aspecte importante indentificate in raport:

  • Asia este regiunea cu cei mai multi cumparatori de jocuri video, atigand 1.42 miliarde
  • Europa detine 668 milioane de consumatori care platesc jocurile
  • America Latina detine un numar de 383 de milioane de gameri care platesc jocurile
  • America de Nord atinge si ea un numar de 261 de milioane de gameri care platesc jocurile
  • Se estimeaza un numar de 1.5 miliarde de gameri pe PC in intreaga lume.

Nu m-a mirat sa aflu ca in Asia vom regasi un numar urias de consumatori de jocuri video. Vorbim totusi despre o industrie care a depasit cu mult pe cea a filmului si tot ce inseamna industrie muzicala. Gaming-ul a intrecut de mult bariera unui simplu hobby pentru relaxare. Voi cat timp alocati saptamanal pentru joaca?

 

Alexandru Baciu

Salutare, numele meu este Alexandru si de mic copil am fost pasionat de hardware, gaming si tehnologie. Ador foarte mult sa testez tot felul de gadget-uri interesante cu scopul de-a impartasi informatia cu cei din jur. In prezent studiez informatica, ma joc tot felul de jocuri faine si redactez diverse review-uri; despre asta este vorba!

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button