Știri ITTECH

Indonezia vrea să înlocuiască funcționarii publici cu AI

Robocrația înlocuiește birocrația

Cu siguranță are fiecare dintre voi anumite sentimente când auziți termeni precum „funcționar public” sau „birocrație”. Este o reacție destul de comună, la nivel mondial, mai ales prin colțurile mai pestrițe ale mapamondului, ca pe la noi.

Așa că pentru a mai reduce din birocrație, Joko Widodo, președintele Indoneziei a venit cu o idee destul de creativă. Vrea să reducă birocrația prin înlocuirea unei părți a funcționarilor cu o formă de Inteligență Artificială. Raționamentul este că un AI va fi mai rapid, mai eficient și va reduce din problemele pe care le poate provoca adesea birocrația.

Președintele nu a oferit detalii despre cum va funcționa procedeul, în ce măsură va putea interacționa AI-ul cu publicul, și în general n-a oferit informații despre mai nimic. Măsura oricum trebuie supusă al vot în parlament.

În cazul în care chiar se va implementa ceva de acest gen, va fi interesant să vedem rezultatele. Nu de alta, dar ideea de a înlocui componente administrative cu un AI nu sună în nici un fel rău. Atât timp cât acel AI nu se apucă să îl emuleze pe SHODAN.

[Reuters]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button