Tech&IT

Guvernul indonezian interzice Steam, Epic Games, Nintendo și altele

Autor: Matei Pană

În urma unei legi adoptate de guvernul indonezian, platformele online vor fi nevoite să aleagă între dreptul de a activa în această țară și dreptul utilizatorilor la confidențialitate. Printre altele, sunt afectate platforme precum  Steam, Nintendo, Epic Games, Yahoo și Origin. Pe parcursul acestui weekend, Indonezia a blocat accesul către platformele care nu se conformează noilor legi pe care guvernul le-a adoptat.

Ministerul Indonezian al Comunicațiilor și Informațiilor a adoptat niște legi stricte care încalcă dreptul la libera exprimare și obligă platformele vizate să ofere guvernului informații confidențiale. Platformele cu conținut considerat “ilegalsunt obligate să șteargă acest tip de conținut într-un termen de 24 de ore, sau chiar de patru ore în cazul în care ștergerea conținutului respectiv este considerată “urgentă”.

Pentru a se conforma acestor legi, companiile internaționale care își desfășoară activitatea în Indonezia au fost nevoite să semneze un acord în acest weekend, data în care legile au fost înregistrate fiind 27 iulie. Nu este de mirare că mai multe companii au refuzat să semneze și și-au blocat serviciile pentru IP-urile din Indonezia. Unele dintre companiile care s-au conformat acestei legi sunt Google, Roblox și Riot Games. În legătură cu Steam, gamerii din Indonezia deja ocolesc această lege prin folosirea VPN-urilor.

Aceste legi (denumite prin prescurtările MR5 și MR10) au primit o mulțime de critici din partea mass-mediei și organizațiilor care se ocupă de drepturile omului. Organizația Human Rights Watch au spus despre legea MR5 (prescurtare de la Ministerial Regulation 5) că “oferă autorităților guvernamentale dreptul de a reglementa conținutul online, de a accesa datele utilizatorilor și de a penaliza orice companie care nu reușește să se supună acestei legi”.

Indonezia este a patra cea mai populată țară din lume, cu o populație de 270 de milioane de oameni. Aceasta reprezintă, prin urmare, o bucată uriașă din piața serviciilor online, servicii care de acum vor fi mult mai puține, dacă această lege se va menține. Publicația The Diplomat spune că “Indonezia rămâne în continuare una dintre cele mai mari piețe de internet din lume, cu a treia cea mai numeroasă populație de utilizatori Facebook, care se regăsește și în top 10 utilizatori de YouTube, TikTok, Twitter, Instagram și WhatsApp”.

Contributors

Pe lângă echipa noastră uzuală de tocilari, colaborăm punctual cu diverși redactori și freelanceri la fel de pasionați ca și noi în ceea ce privește jocurile, gadget-urile și tehnologia, în general. Materialele scrise de aceștia sunt marcate cu denumirea Contributors și sunt evaluate cu atenție, pentru a ne asigura că vă oferim informații corecte și conținut de calitate, la standardele Zonei.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button