MORE

Incuie si descuie usile inteligent!

Acum vreo doua saptamani vorbeam cu un coleg despre lipsa de inovatie atunci cand vine vorba de…incuietori. Intr-adevar, s-au imbunatatit putin cheile, iar unele hoteluri au adoptat metoda cartelei magnetice pentru a incuia si descuia o usa. Dar in afara de cateva proiecte si concepte, nu am gasit nimic suficient de atractiv incat sa credem ca un nou sistem ar putea fi adoptat de toata lumea. Asta pentru ca foarte multi au senzatia ca daca e ceva electronic, inseamna ca poate fi „hackuit” cu usurinta. Nu ca nu ar fi adevarat. Pe de alta parte, nici cheia clasica nu e chiar cea mai sigura chestie. Mai exista si frica de nou, mai exista si oamenii in varsta, pe care n-ai sa ii vezi scanandu-si retina pentru a intra in casa. Astazi am aflat despre un butuc ce poate merge pe doua fronturi: incuietoarea clasica, cu cheie traditionala, si inca ceva: bluetooth.
Kwikset Kevo pare o incuietoare ca oricare alta, insa suprafata din exterior este touch si are un inel LED pentru a oferi feedback. Se instaleaza cu usurinta si se conecteaza cu ajutorul iPhone-ului la aplicatia dedicata. Poti trimite eKeys, chei digitale, oricui pe mail pentru a permite descuierea usii. Ai control total asupra eKey-ului si o poti dezactiva oricand din aplicatie. Mai mult decat atat, poti oferi diverse privilegii eKey-ului dupa cum doresti: clasic, doar sa poata descuia si incuia usa si admin, oferind posibilitatea celui care primeste eKey-ul sa poata distribui si el chei elecronice la randul sau. In cazul in care iti pierzi telefonul, poti intra pe myKevo sa dezactivezi acel device, acesta pierzandu-si compatibilitatea cu incuietoarea ta.
Desi deocamdata este disponibil doar pentru iOS, o versiune pentru Android isi va face si ea aparitia in curand.
Cu siguranta nu consideram ca e un „breakthrough” in domeniul incuietorilor, dar ne da putin de gandit asupra viitorului acestora. Pentru mai multe detalii despre Kevo, puteti vizita http://kwikset.com

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button