MORE

Incidentul Blackshades se apropie de final

Intre 2010 si 2013 un grup de hackeri supranumit Blacksahdes s-a  folosit de o unealta pentru accesare la distanta a PC-urilor pentru a capata control asupra sistemelor a mai bine de 1 milion de oameni, care apoi au fost santajati ca sa isi primeasca datele inapoi.

Mai mult decat un simplu Ransomware, software-ul folosit de Blackshades oferea acces si la camerele web, ducand la situatii in care victimele s-au trezit ca li s-au facut poze in situatii indezirabile.

In 2013 grupul a fost oprit, printr-o serie de raiduri ale autoritatilor, care au vizat peste 90 de oameni din 16 tari, dar abia acum povestea aceasta se apropie de final.

Michael Hogue, co-creator al software-ului cu pricina, a pledat vinovat in fata instantei si a primit ca sentinta o perioada de proba de 5 ani, o amenda de 40 de mii de dolari si 500 de ore de munca in folosul comunitatii.

Sentinta sa nu a fost pe cat de mare trebuia, deoarece a petrecut ultimii ani colaborand cu autoritatile pentru a indreptati macar o parte din crimele facute cu software-ul pe care l-a vandut hacker-ilor.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button