PC&Consoles

Închisoare cu suspendare pentru un jucător de Pokemon Go

Parcă a trecut un an de când n-am mai avut o știre cu Pokemon Go, iar cea de față vă garantez că nu este irelevantă.

Anul trecut, când jocul cu pricina era în plină vogă, un blogger din Rusia numit Ruslan Sokolovsky a decis să îl folosească drept o formă de protest la adresa unor noi legi menite să protejeze religia. Cum exact să o protejeze? Făceau ilegală folosirea unui telefon în biserică, deoarece era o ofensă adusă religiei. Așa că individul cu pricina a decis să joace Pokemon Go într-o biserică, să filmeze actul, și să îl posteze pe Youtube.

https://youtu.be/PfMn1yahGYk

Rezultatul a fost previzibil. Cât ai zice gulag, a fost săltat dimineața de poliție și reținut pentru audieri. Asta se întâmpla anul trecut, iar acum procesul său a luat sfârșit. Sokolovsky a fost găsit vinovat de incitare a urii prin postarea clipului antireligios cu Pokemon Go. N-a ajutat nici că după ce i s-a percheziționat apartamentul, a fost găsit în posesia sa și echipament tehnic interzis, sub forma unui stilou cu o cameră în miniatură… cel puțin nu avea un video.

Sentința a fost una de închisoare pentru trei ani și jumătate, cu suspendare. Nu de alta, dar incidentul avea poate prea multă vizibilitate pentru ca acuzatul să fie trimis la închisoare. Deși, vorbim de Rusia, așa că vizibilitatea nu prea era o problemă.

[BBC]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Pingback: Închisoare cu suspendare pentru un jucător de Pokemon Go - Pro Team Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button