PCȘtiri ITTECH

Încep să apară primele plăci de bază X570 pentru Ryzen 3000

Producătorii de plăci de bază nu par să aibă răbdare până la Computex, așa că încep să anunțe deja primele modele ce se vor folosi de chipset-ul X570, menit pentru noua serie de procesoare Ryzen 3000 de la AMD.

Mai exact, Biostar a decis să publice catalogul său de plăci de bază, ce include foarte clar și fără vreun dubiu un model X570. Placa Racing X570GT80 aduce suport pentru PCI-Express 4, oferind astfel mai multă lățime de bandă disponibilă pentru mediile de stocare, dar mai important de atât, aduce suport mult mai serios pentru RAM.

Listarea arată că această placă de bază va putea rula memorie de tipul DDR4 la o frecvență de 4000MHz, iar tabelul oferă context destul de bun, generația anterioară atingând în jur de 3200MHz. Pentru și mai mult context, plăcile de bază X470 mai scumpe puteau atinge 3466MHz, așa că este posibil să vedem modele, de la alți producători, ce pot depăși 4000MHz.

În funcție de cum funcționează acum latența de memorie și Infinity Fabric, suportul pentru memorie și mai rapidă ar putea aduce un spor de performanță considerabil pentru procesoarele Ryzen 3000, față de seria aflată în acest moment pe piață. Spre sfârșitul lunii vom vedea dezvăluiri și din partea celorlalți producători de plăci de bază.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button