PC&Consoles

Inca un proiect realizat de fanii Metal Gear trece in nefiinta

Companiile si fanii nu prea s-au impacat cand vine vorba de creatiile celor din urma, mai ales daca este vorba de un fan project, un scurt metraj sau un joc. Cand un remake facut de fani al unui joc popular trece in lumea de dincolo, tinde sa se intample repede.

Fie efortul solicitat este prea mare pentru un grup de voluntari part-time, fie avocatii dezvoltatorului original inchid proiectul pe criterii de copyright.

Iar din pacate, echipa din spatele recent dezvaluitului Shadow Moses, remake-ul dupa Metal Gear Solid, invata asta pe propria piele – creatorii au inchis abrupt proiectul pentru „motive inafara controlului nostru”. Nu este clar care sunt acele motive dar semantica sugereaza ca ar putea fi vorba de o problema de copyright.

Exista si o raza de speranta, intrucat grupul spun ca au „si alte stiri” pe teava. Sansele nu sunt mari ca vom vedea o inviere a Shadow Moses, dar nu excludem posibilitatea de a vedea altceva rasarind, precum un joc asemanator ce incorporeaza mecanicile de stealth ale Metal Gear fara a calca peste copyright-ul Konami. Lucru putin probabil, avand in vedere ca japonezii au impresia ca si aerul respirat de Kojima si inspirat peste Snake sau Raiden le apartine. Dar asta este o alta discutie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button