MORE

Inca un pas catre imbracamintea inteligenta a fost facut!

Tin minte si acum ziua in care m-am uitat la Back to the Future 2 si imi imaginam cum ar fi daca am avea haine care regleaza temperatura corpului, sau in care sa fie incluse mijloace de comunicare. Pasul catre acest gen de imbracaminte inteligenta a fost facut de recent si culmea, solutia pentru introducerea tehnologiei in imbracaminte a fost destul de simpla. imbracamintea inteligenta

Cercetatorii japonezi au dezvoltat o cerneală conductoare imprimabilă, care menține un circuit chiar și atunci când o tesatura este intinsa de pana la 3 ori lungimea sa obișnuită – ai putea avea echipament atletic cu trackere de activitate ascunse, senzori și alte dispozitive de calcul. Cheia este un amestec atent de fluor, un solvent organic și fulgi de argint, care, atunci când sunt combinate, păstrează transmiterea energiei electrice, chiar și în conditii grele.

Actualul prototip pentru cerneală este destul de „necioplit”. Va fi nevoie de circuite mult mai mici inainte ca imbracamintea sa poata inlocui un step-counter sau smartwatch. Cu toate acestea, este nevoie de doar un pas pentru a imprima cerneala. Ar fi relativ ușor să intre in productie pe scară larga in produse gen camasi si mansete. Îmbrăcăminte de fitness inteligenta există deja, dar această invenție o poate face mai viabila comercial si mult mai confortabila.

Articole asemanatoare

Back to top button