GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Încă un joc dispare de pe GeForce Now

De data aceasta doar unul

Nvidia se confruntă cu încă un abandon pe serviciul GeForce Now, sub forma unui joc numit The Long Dark. Dacă vă amintiți bine, era foarte popular acum câțiva ani, când s-a ivit pe Kickstarter. Umblai prin frig, se făcea noapte, era foarte rece. Supraviețuire și tot așa, ce era popular înainte de genul battle royale.

Motivul pentru care jocul a dispărut de acolo este că nu a existat nici un fel de acord între Hinterland Studio și Nvidia pentru ca The Long Dark să fie acolo în primul rând, după cum a explicat chiar regizorul jocului:

Acum, probabil vă întrebați: „Stai puțin… dar nu trebuie să cumpăr eu mai întâi jocul de pe Steam ca să meargă pe GeForce Now? Adică, Nvidia practic nu primește nici un ban de la mine pentru joc, ci doar pentru hardware… ca și înainte să lanseze GeForce Now… când cumpăram plăci video pe care puteam juca jocuri fără să le cumpărăm de două ori?”

Iar răspunsul ar fi un categoric „Nu, zău?”

GeForce Now are o problema foarte mare de imagine cu diverșii dezvoltatori și publisheri din industrie în acest moment. Lumea suflă în iaurt, ca nu cumva să le fure Nvidia banii oferind jocul „gratis” pe serviciul lor. Mulți văd GeForce Now nu ca un simplu serviciu ce te lasă să închiriezi hardware pe care trebuie să vii tu cu propriile jocuri cumpărate în mod legal, ci îl văd ca o platformă nouă, pentru care trebuie să se obțină o nouă licență.

Industria jocurilor nu prea are în acest moment propria sa „legislație” internă, ceva îngrămădit într-un EULA, care să clarifice situația unui serviciu precum GeForce Now. O cale de mijloc va fi cu siguranță găsită la un moment, dar probabil va implica ceva costuri suplimentare atât din partea celor de la Nvidia, cât și din partea utilizatorului de rând, ceva ce nu prea va fi pe placul multora.

[DSO Gaming]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button