MORE

Inca un an de declin pentru Call of Duty?

Activision se poate astepta la inca un an de declin pentru Call of Duty, conform raportului de la GamesIndustry International. Grupul de analisti prevede un nou an prost pentru masiva franciza, cu o noua scadere de 15 procente!

Franciza si-a inceput ascensiunea generatia trecuta cu Call of Duty: Modern Warfare si a continuat constant cu lansarea Call of Duty: Black Ops II. Anul trecut insa Call of Duty: Ghosts a fost primul joc ce a vazut declinul, vanzand cu 20% mai putin decat predecesorii sai. Vina pentru acest lucru a cazut pe faptul ca anul trecut a fost un an tranzitoriu intre doua console de generatii diferite. Cu toate acestea se pare ca si anul acesta este tot unul tranzitoriu, din ce mai multi gameri contempland ideea alegerii unui nou sistem, si posibil asteptand pana de Craciun pentru a cumpara noile jocuri. Un alt factor a fost reprezentat de faptul ca Ghosts a fost facut cu ou si cu otet de critici atat pe partea de single player cat si pe partea de multiplayer.

Daca jocul va suferi intr-adevar inca un an de declin, acest fapt va fi un motiv de reala ingrijorare pentru Activision. Compania mizeaza pe Destiny sa devina o noua franciza care sa ii sustina, iar o cadere a lui Call of Duty nu va face decat sa puna si mai multa presiune pe Bungie pentru o viitoare urmare a povestii, sau pentru o aditie substantiala la Destiny. Dupa cum GamesIndustry International mentioneaza, urmatorul joc al EA, Battlefield: Hardline, a fost intarziat pana in Martie 2015, dandu-i astfel francizei un mic respiro.

Motivul de „ingrijorare” al lui Activision este cosmarul oricarui alt editor: o scadere de 15% fata de anul trecut va duce jocul la „doar” 17 milioane de unitati vandute, comparativ cu cele 20 de milioane ale lui Ghosts. Call of Duty ar putea fi in cadere libera, sau doar intr-un mic declin, pana ne obisnuim cu noile console – insa ramane categoric un monstru in ceea ce priveste casa de marcat.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Probabil gamerii si-au dat seama in sfarsit de grafica, multiplayerul si probabil lipsa unor dlc pt niste continuari si upgrade la harti si arme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button