RSS PaginaDeMediaSecuritateȘtiri ITTECH

Încă o problemă de securitate pentru Intel, SPOILER

La un an după Spectre și Meltdown avem parte de încă o surpriză în domeniul securității, SPOILER. Această nouă problemă afectează toate procesoarele Intel bazate pe arhitectura Core de la prima generație și până la cea mai recentă, iar repararea sa prin software nu este un proces simplu.

Conform descrierii acestei probleme, SPOILER afectează implementarea folosită de Intel pentru componenta de memorie a unui procesor. Mai exact, partea ce se ocupă cu specularea adresei de memorie de care ar urma să aibă nevoie procesorul pentru a îndeplini o sarcină. Există riscul unor scurgeri de date indiferent dacă vorbim de Windows, Linux, sau chiar de un sistem virtual ce rulează într-un sandbox.

Intel a fost informat de această problemă încă din luna decembrie, dar o soluție nu este încă disponibilă, iar cele menite să repare Spectre și Meltdown nu o vor rezolva. Totuși, se lucrează la o soluție. Dacă avem noroc, patch-urile nu vor veni cu pierderi de performanță la pachet… prea mari. Nu este mare motiv ca voi, personal, să vă temeți, fiindcă nu este genul de atac ce va fi folosit împotriva publicului. Însă operatorii de servere vor avea noi bătăi de cap.

Această problemă nu a fost regăsită la procesoare ARM sau cele Ryzen.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button