MORE

Inca o faza tare cu… fotografi!

La un eveniment recent al unui producator important de camere foto am cunoscut un foarte interesant fotograf de wild life, care mi-a povestit una… tare de tot! Si zic eu relevanta pentru ce inseamna sa fii fotograf profesionist pe un domeniu de genul asta in Romania. Dar sa nu divagam. Povestea omului suna cam asa:

De ani de zile omul urmarea pe toate coclaurile o specie rara de sarpe. Drumuri nesfarsite, zile si nopti pierdute prin funduri de tara, bani cheltuiti cu aceste deplasari, nervi consumati, ani de asteptare. Ai zice ca deh, riscurile meseriei… asta si-a ales omul sa faca. Si chiar asta facea, fara sa se lamenteze, povestind doar cu naturalete toate cele prin care trecuse. Si… norocul ii surade intr-o buna zi si da peste „fantomatica” reptila, si, bineinteles o pozeaza „vartos”. Apoi, beat de fericire, se intoarce in Bucuresti cu „trofeul” (fotografic, bineinteles, nu cu taratoarea) si se infiinteaza la usa uneia dintre cele mai importante publicatii de profil de la noi (nu o nominalizez aici, neintentionand sa intru, Doamne Feri!, in vreo polemica), cu care omul mai colaborase.

Tanara redactorita care se ocupa de sectiunea wild life din revista il primeste, studiaza pozele si zice: „Mda, interesant, da’… nu e prea spectaculos sarpele asta… nu stiu ce sa zic!”. What, what, what?!!!! Omul nostru isi revine din uluiala (ca doar sarpele cu pricina era ceva foarte rar, si apoi s-a gandit ca se adreseaza unei reviste prestigioase de specialitate, nu unui tabloid), si raspunde excelent: „Da’ ce-ar fi trebuit sa fac?! Sa-i pun silicon in buze?!”

Mie… replica mi s-a parut geniala. Omului insa nu-i venea sa rada dupa atata amar de chinuiala. Am adaugat razand: „Poate ca ar fi trebuit sa-i ceri sarpelui sa si zambeasca la camera odata ce i-ai siliconat buzele! Sau poate ca oamenii se asteptau la un dragon inaripat in locul amaratului tau de sarpe!”. Stau si ma intreb, oare se tabloidizeaza si publicatiile cu pretentii? Unde se va opri goana dupa senzational inceputa cu ani in urma odata cu mielul cu cinci picioare si gaina cu doua capete?! WTF?! Daca ati mai auzit si stiti astfel de istorii, impartasiti-le cu noi pe Facebook!

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button